Spiekhoes

Op vrijdag 21 april jongstleden werd het dorpshuis van Spijk officieel geopend door de wethouders Hans Ronde en Jan Menninga van de gemeente Eemsdelta. Dit gebeurde met het onthullen van de nieuwe naam voor het dorpshuis: Spiekhoes.

Als bureau zijn wij vanaf 2015 betrokken geweest bij de ontwikkeling van het dorpshuis. Van de aankoop van de opstallen tot de transitie van kerk- en verenigingsgebouw naar een dorpshuis. In ons uiteindelijk ontwerp zijn wij uitgegaan van het versterken van de bestaande kwaliteiten van zowel de kerk als het verenigingsgebouw. Zo hebben wij bijvoorbeeld het originele jaren’30 plafond laten terugkomen in het verenigingsgebouw en zijn in de kerk alle fraaie elementen en de originele kleurstelling behouden gebleven. Als enige is door ons toegevoegd een centraal gelegen nieuwe aanbouw met daarin een moderne keuken. De inrichting van het dorpshuis is verzorgd door Buss Projectinrichting & Interieurbouw uit Aduard.

Wij zijn trots dat we een bijdrage hebben kunnen leveren voor het Spiekhoes, feliciteren het bestuur en wensen de inwoners van Spijk veel plezier met en in hun nieuwe huiskamer!