Nieuw gezicht: Tom Vos

Eind augustus is het team van Tandem opnieuw gegroeid. We verwelkomen afstudeerder Tom Vos, 26 jaar oud en vierdejaars student HBO Bouwkunde aan de Hanzehogeschool in Groningen. Tom zit in het laatste deel van zijn afstudeerjaar en gaat tot eind januari 2023 bij ons aan de slag met zijn afstudeeronderzoek.

Voordat Tom begon aan HBO Bouwkunde heeft hij gestudeerd aan het ArtEZ Conservatorium in Zwolle. Na een aantal jaren met veel plezier Jazz & Pop, met hoofdvak drums, gestudeerd te hebben heeft hij vanwege het sombere toekomstperspectief in de muziek een bewuste keuze gemaakt om iets anders te studeren. Naast muziek heeft hij architectuur altijd interessant gevonden wat leidde tot de keuze voor HBO Bouwkunde.

Tijdens de minor Architectural Design heeft Tom zich ontwikkeld in het ontwerpen. Na het volgen van de minor ‘Sustainable Building Transformation’ (duurzaam herbestemmen) kwam Tom tot de ontdekking dat zijn interesses ook zeker liggen bij het verduurzamen en herbestemmen van bestaande (monumentale) monumentale gebouwen.

In het eerste deel van Tom zijn afstudeerjaar heeft hij stagegelopen bij EnTranCe (Energy Transition Centre), waar hij in opdracht van de gemeente Ameland heeft onderzocht hoe rijksmonumenten op Ameland zijn verduurzaamd. Hier heeft hij een boekwerk van gemaakt dat nu als voorbeeld dient voor eigenaren die hun monumentale pand willen verduurzamen.

Het afstudeeronderzoek bij Tandem sluit perfect aan op Tom zijn eerdere ervaringen. In het afstudeeronderzoek wordt onderzocht hoe Villa Bellevue in Loppersum, het pand waar onder andere het kantoor van Tandem in is gevestigd, versterkt, hersteld, onderhouden en verduurzaamd kan worden. Hierbij moet rekening worden gehouden met de karakteristieke kwaliteiten van het pand. Dat is een complexe opgave waarbij een goede oplossing niet alleen van belang is voor Villa Bellevue, maar ook van grote toegevoegde waarde kan zijn voor soortgelijke situaties.

Wij wensen Tom een leerzame periode toe en heel veel werkplezier.

Tom Vos voor Villa Bellevue – Loppersum