Op zaterdag 10 juni jongstleden was de officiële opening van de nieuwe Huisartsenpraktijk Loppersum. Onder het genot van een hapje en een drankje werden de gasten uitgenodigd om het nieuwe onderkomen te bewonderen van de trotse huisartsen Marten Wierenga, Janneke Booij en Liesbeth Hesselink.

De nieuwe praktijk is gevestigd in het 100 jaar oude schoolpand aan de Wirdumerweg in Loppersum. Het klassieke schoolpand, waar zowel Janneke als vader en oud huisarts Arie hun lagere schooltijd hebben doorgebracht, stond vanwege instortingsgevaar op de nominatie om te worden gesloopt. Samen met de huisartsen wisten wij de sloopvergunning van tafel te krijgen en het gebouw een nieuwe bestemming te geven met een moderne praktijk en apotheek.

In het ontwerp hebben wij de bestaande kwaliteiten van het pand zoveel mogelijk in stand gehouden. Het exterieur is vrijwel onaangeroerd gebleven en de bestaande toegangsdeuren van de school bieden nu toegang tot de praktijk en apotheek. Aan de achterzijde is het pand uitgebreid met een moderne, platte aanbouw waarin een aantal spreekkamers zijn gesitueerd. Het plein aan de voorzijde en het binnenterrein aan de achterzijde zijn door ons opnieuw ingericht. Het pand is verduurzaamd, volledig gasvrij en wordt verwarmd en gekoeld door middel van warmtepompen.

Wij zijn blij om een bijdrage te hebben mogen leveren aan de totstandkoming van de praktijk en bedanken de huisartsen, bouwer Bouwgroep Dijkstra Draisma en installateur Technisch Centrum Jansen voor het plezierige proces en de goede samenwerking.