Prijsvraag uitgeschreven door de gemeente Loppersum. Vraagstukken waren zowel op stedenbouwkundig gebied (gebouwpositie, parkeren, terreinontsluiting en herinrichting zwembadterrein) als op architectonisch gebied (sporthal, kantine, opslag en kleedruimten).

De massaopbouw van het ontworpen gebouw is eenvoudig. Door een éénlaagse bouwlaag worden twee grotere volumes naar binnen gedrukt. De beide volumes kenmerken zich door hun kubusvorm. De sportzaal is de hoofdvolume. De kantine en centrale hal is de secundaire volume.
Het plein aan de voorzijde geeft een duidelijke richting aan het gebouw. De ontmoetingsruimte en centrale hal worden daarop ontsloten.
Om aan te sluiten op de schaal van de omgeving en is er gekozen voor een omgaande lage plint van metselwerk. In deze plint zijn eenvoudig vormgegeven kozijnopeningen opgenomen. De kozijnen zijn, met uitzondering van de pui in de ontmoetingsruimte, allen liggend vormgegeven. Hierdoor ontstaat een ritmisch en rustig beeld.
De ontmoetingsruimte en de centrale hal hebben een open karakter richting het entreeplein en smelten daardoor samen met de buitenruimte.

– Locatie: Middelstum
– Jaar: 2014
– Sector: overig
– Opdrachtgever: Bouwcombinatie Benus Uithuizen Musselkanaal