In het nieuwe sportlandschap Winsum-West ontwerpt Tandem samen met architect Jan Giezen het nieuwe clubgebouw van vv Winsum. Zoals het ontwerp en de inrichting van het sportlandschap zijn inspiratie ontleent aan de bestaande kwaliteiten van het Reitdiepdal, zo zal ook het ontwerp van het clubgebouw zijn inspiratie ontlenen aan dit landschap door vorm, oriëntatie, materiaal en kleurgebruik.

Het clubgebouw groeit uit een dijklichaam en zet zich voort in een gemetselde muur van zwarte steen. De zwarte kleur verwijst naar de zwarte klei waaruit de dijk en het landschap zijn opgebouwd. De kantine is als een schuur opgebouwd in een robuuste houtconstructie en verwijst naar de boerenschuren in het landschap. De tribunes zijn uitgevoerd in beton. Een fors dakoverstek dient als droogloop rond het gebouw.

Vanuit de opdrachtgevers worden er eisen gesteld op het gebied van duurzaamheid en energieneutraal bouwen. Uitgangspunten zijn een gasloos gebouw en met nul op de meter.

– Locatie: Winsum
– Ontwerpjaar: 2017
– Sector: utiliteitsbouw
– Opdrachtgevers: gemeente Winsum en vv Winsum